Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A Verbum kiadó a XXIV. Szent István Könyvhéten

A nyomtatott könyv még nem a múlté – állapította meg a XXIV. Szent István Könyvhét megnyitóján Erdő Péter bíboros. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében május 9-én megrendezett ünnepélyes megnyitón adták át a SZIT és a Stephanus Alapítvány által közösen alapított Stephanus-díjat. Erdő Péter bíboros és Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, a Stephanus Alapítvány elnöke adta ezt át az idei kitüntetetteknek. Teológia kategóriában Kocsis Imre, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi Karának tanszékvezető tanára, irodalmi kategóriában Michael Hesemann vehette át az elismerést. Rózsa Huba, a SZIT alelnöke a könyvhéten részt vevő kiadókat mutatta be, Sarbak Gábor, a SZIT elnöke a könyvújdonságokat ismertette. A Verbum kiadótól a Márton Áron-imafüzetet és A hegy című DVD-t emelte ki.

Az idén május 9–14. között a budapesti Ferenciek terén tartott könyvhét a keresztény szellemiségű könyvkiadók sereg­szemléje, amelyen 30 könyvkiadó közel 7000 kiadvánnyal, köztük 71 könyvheti újdonsággal vett részt. Kedvezményes akciók, dedikálások és könyvbemutatók sora várta az érdeklődő olvasókat, akik a meghirdetett dedikálásokon negyvenhárom szerzővel találkozhattak. Az Erdélyt képviselő Verbum kiadó nem először kapcsolódott be a dedikálások sorozatába: idén Nóvé Béla budapesti szerzőnk Örök körök című kötetét ajánlotta olvasóinak a nyitónap délutánján. Könyvbemutatót korábban nem rendeztünk a könyvhéten, az idén Molnár Melinda Mit mondjak magának? című kötetével kezdte el a remények szerint a jövőben folytatódó, bővülő rendezvényei sorát a lapjainkat is kiadó Verbum. A Stephanus könyvesházban tartott ünnepi alkalomra megtelt a tér, az ülőhelyek mind elfogytak és sokan álltak. Vass László, a SZIT kereskedelmi igazgatója köszöntötte a kiadó képviselőit és az egybegyűlteket, majd Szőcs Csaba igazgató beszélgetett a szerzővel. A családias hangulatú bemutatón a kötet történetéről, fejezeteiről, az egyes riportok megszületésének körülményeiről vallott Molnár Melinda székelyudvarhelyi újságíró. Az eseményen közreműködött Benedekffy Katalin operaénekes és Sorbán Enikő népdalénekes, mindketten maguk is szereplői a kötetnek, riportalanyai a szerzőnek.