Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

Tapasztalatcsere Gyergyószentmiklóson

A Főegyházmegyei Családpasztorációs Iroda tapasztalatcserét hirdet a Boldogabb családokért iskolai programban részt vevő önkéntes munkatársak, valamint a programba bekapcsolódni vágyó érdeklődők számára. A képzés január 16–17. között lesz a gyergyószentmiklósi Szent Miklós plébánián. Hozzájárulás a képzéshez: 50 lej/személy. A tapasztalatcsere témái a következők lesznek: serdülőkori agresszió, serdülőkori változások, biztonságos internethasználat; valamint a jelenlévők megoszthatják a családórák során tapasztalt élményeiket, örömeiket, kérdéseiket, tapasztalataikat a beszélgetések és a játékos együttlét keretében. Jelentkezni Csog Ildikónál lehet a 0747-577794-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. (romkat.ro)

 

Feleségek és édesanyák lelkigyakorlata

Január 23–25. között a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban 25–50 év közötti feleségek és édesanyák számára tartanak lelkigyakorlatot Ilyés Erika segítőnővér vezetésével. A feleségek, édesanyák lelkigyakorlatára január 20-ig lehet jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a 0755-489743-as telefonszámon. (romkat.ro)

 

Hetven év a deportálás óta

 

1945. január 3-án kezdődött meg a Nagykároly környéki falvakból a svábok deportálása. Január 3-án, szombaton délelőtt Csanáloson a hetven évvel ezelőtti eseményre szentmise keretében emlékeztek. Heinrich Antal plébános szentbeszédében elmondta: „Egyre kevesebben beszélnek az ott történtekről azok közül, akik átélték a deportálás szörnyűségeit. Pedig beszélni kell róla, hogy így próbáljuk meg elérni: ilyesmi többé ne történhessék meg. Ma rájuk emlékezünk: szüleinkre, nagyszüleinkre, dédszüleinkre.” A szentmisét követően a község temetőjében található emlékműnél koszorúzásra került sor. (Forrás: frissujsag.ro)