Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az Őrangyal program résztvevői és ismerői december 12-én, a program nyolcadik születésnapi ünnepségén vettek részt a homoródalmási Szabó Gyula Művelődési Házban.

A szép és meleg hangulatú ünnepség házigazdája és főszervezője az Oklándi Elhelyezőközpont és a Comite Egyesület volt, társszervezők pedig a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket támogató szolgálata és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatósága voltak.

Az ünnepség már rég várt alkalom volt minden őrangyal számára. Az utazások izgalmával megérkezve, meleg és bensőséges fogadtatásban részesültek a vendégek. A gyönyörűen feldíszített terem, a sok jó ismerős, a rég látott barátok társasága mindenki szívét megtöltötte melegséggel és mosolyt csalt az arcokra. Az ünnepi nyolc gyertyát nyolc, Oklándon nevelkedő nyolcéves gyermek gyújtotta meg.

Az ünnepségen közel hétszáz őrangyalos, fogyatékkal élő gyermek, fiatal, felnőtt és segítői vettek részt Hargita megye több csücskéből. A jelenlevők szórakozását biztosították a zenés, táncos és énekelőadások.

Színpadra léptek az Oklándi Elhelyezőközpont dalosai, furulyásai és énekkara, a Szé­kely­keresztúri Elhelyező­köz­pont súlyos fogyatékkal élő gyermekei, a gyergyó­szent­mik­lósi Napsugár az Esőben Egyesület tagjai, a Szent Gellért Alapítvány fiataljai, a székelyudvarhelyi Csillagszemek pedig a József című betlehemest adták elő, és a helyi Dávid Ferenc Általános Iskola gyermekcsoportja is fellépett. A házigazdák nagyon sok ínycsiklandozó finomsággal, földi jókkal kínálták a vendégeket. A szép látványú és jó ízű születésnapi torta sem maradt el, aminek mindenki nagyon örült. A műsort záró meglepetés a magyarországi Cairo együttes volt, amely pergős hangulatú táncra csalta a résztvevőket. Az ünnepség végén saját készítésű díszekkel ékesített karácsonyfák alatt lapuló cipősdoboz-ajándékokat adták át a szervezők.

A résztevőket nézve jó volt látni az együttlét örömét, az izgalmat és jókedvet az arcukon. Visszajelzéseik alapján mindenki pozitív véleménnyel, élményekkel tért haza. Egyik résztvevő szerint ez a nap „csúcs szuper” volt.

A kilencedik Őrangyal születésnapra a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány látja vendégül az őrangyalokat.