Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A gyimesi Árpádházi Szent Erzsébet Líceum diákjai pásztorjátékkal igyekeztek megörvendeztetni karácsonykor a gyimesi embereket. Egy régi videó alapján leírták a szerepeket, és egymás között kiosztva azokat, betanulták. Lelkesen, többször próbálva készültek a betlehemezésre.

Picit izgulva, de nagy örömmel indultak útnak december 25-én, a szentmise után. Elsőként Boros-patakán jártak, ahol mindössze húsz házhoz engedték be a csoportot, hogy előadja a gyimesi betlehemezés rövidebb változatát. Második nap Kápolna-patakon és a Megálló környékén derítették örömre az emberek szívét. 

A legkimerítőbb napnak a Hidegségen töltött bizonyult. Jávárdi patakán és Felsőlokon egyaránt szeretettel fogadták a csapatot.

A remények szerint jövőben is útnak indul majd a csapat, hogy ez a hagyomány életre kapjon a gyimesiek körében, mert, ahogyan egy könnyes szemű öreg bácsi mondta Hidegségen, ő már 30 éve nem látott ilyesmit.