Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az Önkéntesség határok nélkül együttműködési program nyertes pályázata keretében újabb örömszerző akció valósulhatott meg a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium együttműködésében, a X. A, X. C és XI. C osztályos tanulók közreműködésével. Az akcióban részt vevő egyik önkéntes, Petruska Edina így számol be erről:

Önkéntes csoportunk karácsonyi akcióba kezdett. Mi is tenni szerettünk volna azért, hogy valakiknek mosolygósabb karácsonya legyen, így tartósélelmiszer-gyűjtésbe kezdtünk iskolánkban, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Felhívásunkra az egész iskola igennel válaszolt, minden osztály gyűjtögette az élelmiszereket, és az önkéntes csoport tagjai vállalták az adományok eljuttatását azokhoz, akiknek ezáltal szebbé tettük az ünnepét. December 17-én az adományok a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által működtetett Barátság Ház Nyitott Szociális Központba kerültek. Itt 70 hátrányos helyzetű gyermek tölti mindennapjainak egy részét, ahol különböző fejlesztő foglalkozásokon, játékokon, tanulásban vesznek részt. Érkezésünket követően, az ünnepre való ráhangolódásként, karácsonyi énekekkel örvendeztettük meg őket, majd pedig közösen játszottunk.

Hatalmas élményben volt részünk: nekünk és nekik egyaránt. Sikerült legalább egy aprócska mosolyt csalni arcocskájukra, ők pedig vidámabbá tettek minket. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen csapatnak lehetek a tagja, s ezáltal ilyen apró csodákban lehet részem.