Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

„Egy láncszem vagy a Kárpát-medence történelmében, és ez értelmet ad a te létednek. Amelyik szem leszakad a láncról, csak ócskavas, a szemétbe kerül, de ha a helyén marad, összetartja az egészet és hordozza az erőt.” – Böjte Csaba e mondatával indította idei, százhatvanegyedik heti, hétfői imanapját a Kárpát-medencei családos imalánc a következő imaszándékkal: Imádságos lelkülettel köszönjük, Urunk, az erőt, amellyel összetartod az imaláncunkat, add áldásodat minden imádkozó jóakaratú emberre szerte a Kárpát-medencében!

2013. április 7-én írtuk, hogy „virágzó életfává nőtte ki magát a hét erdélyi család által kezdeményezett családok a családokért imalánc, amelyben eddig 163 bejelentkezett család és pap vesz részt a Kárpát-medence falvaiból és városaiból. Így határokon átívelő imaszolgálatban és Isten iránti szeretetben, lélekben összefonódnak a magyar családok.” Azóta tovább növekedett a jó Isten kegyelméből a virágzó életfa: további családok és papok kapcsolódtak be az elmúlt időszakban.

A 161 hét több mint három évet jelent. Három éve, hetente, csütörtökönként megkapják telefonos sms-ben az imára való buzdítást a beiratkozott tagok és családok, hogy ki-ki ideje szerint rákészülhessen, bekapcsolódhasson az este 22 órától kezdődő Rózsafüzér imába. De nemcsak telefonon, hanem interneten is érkezik a felhívás a www.imalanc.ro honlapon, amely a mai kor követelményeinek megfelelően, színes palettaként hozza nemcsak a napra lebontott távima-szándékokat, idézeteket az evangelistáktól és egyházi elöljáróktól, hanem igehirdetések, ismeretterjesztés és publicisztika bő választékát is olvashatjuk.
A honlapon megtekinthetőek a hozzászólások, a legutóbbi bejegyzések és régebbi beírások keresésére is van lehetőség. Ugyanakkor újabb családok bekapcsolódását várják az imaláncba az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Az új esztendő első hetének vasárnapi imaszándéka a következő volt: „Add, Uram, hogy szomjazzuk a te szavadat és a te Igédből táplálkozzunk minden nap!” Adja a jó Isten, hogy így legyen, törekedjünk valóra váltani, megélni életünkben a mindennapi igét.