Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Kettős ünnepre gyűltek össze a hívek a borszéki Szent István római katolikus templomban december 28-án.

Szent család vasárnapján Tamás József püspök celebrált ünnepi szentmisét az első magyar, szent király tiszteletére felszentelt templomban, ahol a felújított orgonát is megáldotta. A szentmisét bemutató Tamás József püspök Isten áldását kérte a jelenlevőkre és családjukra, hogy ezután is tevékenyek legyenek a szolgáló szeretetben.

A felújítási munkálatokban Borszék város támogatása mellett jelentős részt vállalt Hargita Megye Tanácsa is. A felújított templomi hangszer szép példája annak, hogy összefogásban lehet eredményeket elérni. Az ünnepi alkalmon jelen volt Mik József, Borszék polgármestere, valamint Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki köszönetét fejezte ki a borszékieknek, hogy együtt ünnepelhetett velük, és a családok közösségmegtartó erejéről is beszélt, hangsúlyozva, hogy az erős közösségek erős családokra épülnek, ezért van szükség összhangra és egymásra figyelésre.

 

Forrás: A Hargita Megyei Tanács Sajtószolgálata