Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Mintegy 92,6 millió forint adományt adtak át a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) képviselői január 6-án Böjte Csaba ferences szerzetesnek, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának Budapesten.

Az MTVA Jónak lenni jó elnevezésű, advent első vasárnapján indult adománygyűjtő akciója zárásaként Siklósi Beatrix, az MTVA vezérigazgatójának kulturális főtanácsadója, Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorok főszerkesztője, az adománygyűjtést segítő műsorvezetők és Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója adta át a 92 millió 664 ezer forint adományt jelképező tablót a Budapest-belvárosi ferences templomban.

Böjte Csaba az adomány átadását követően elmondta: „Isten hisz bennünk, mert ha nem hinne, nem teremtett volna meg bennünket. Isten bízik bennünk, a Kárpát-medencei magyarságban, bízzunk tehát mi is magunkban, az összefogásban, a jó szóban, a kimondott szó erejében, a szeretet világot formáló végtelen hatalmában.”

Az alapítvány számára rendezett gyűjtést december 16-án a magyarországi közmédia egész napos műsorfolyammal segítette, amelynek eredményeként 29 országból érkeztek felajánlások. A számos egyéni és céges adomány közül kiemelkedik a MOL 20 millió forintos adománya, illetve a Zwack Unicum Nyrt. által felkínált kétmillió forint. Magánszemélytől is érkezett 5 millió forint az alapítvány számlájára. Többen – anyagi erőforrás hiányában – önkéntes munkájukat ajánlották fel a Böjte Csaba által működtetett mintegy 200 háznak. A hátrányos helyzetű és nehéz sorsú gyermekek gondozására és ellátására az alapítvány önkénteseket is keres, így nagy értéke van az ilyen típusú felajánlásoknak is.