Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Több mint 4 millióan (a teljes magyar lakosság közel fele, 44 százaléka) ismerkedtek a népművészettel a Fölszállott a páva népzenei és néptánc vetélkedőnek köszönhetően. Az OTP támogatásával létrejött autentikus folk’n’roll verseny nagyon sok fiatalt mozgatott meg, a több ezer jelentkező közül végül öt győztest hirdetett a rangos zsűri. A Fölszállott a páva 2012 nyertese szólóének és hangszer kategóriában Csizmadia Anna, szólótánc és páros tánc kategóriában Berecz István, zenekar kategóriában a Parapács együttes, tánccsoport kategóriában pedig a Jászság táncegyüttes lett és vihette haza a nyerteseknek járó 1-1 millió forintot az OTP jóvoltából. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere két díjat adott át, az egyiket a legjobb magyarországi nemzetiségi együttes a Cace Rom részére, a legjobb határon túli produkciónak járó díjat pedig a Szellő táncegyüttesnek. A közönségdíjas az Ördögborda táncegyüttes lett.

A Fölszállott a páva döntőjét 2012. december 15-én este az M1-en, a Dunán és a Duna Worldön összesen 583 ezren nézték, a tévénézők 12,1 százaléka. A Fölszállott a páva döntőjébe összesen 2 millió néző nézett bele legalább 1 percre a Nielsen Közönségmérés eredményei alapján.