Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

Salkaházi Boldog Sára emléknapja Kolozsváron

Salkaházi Boldog Sára vértanú, szociális testvér emléknapja alkalmából a kolozsvári Szent Mihály-templomban május 12-én 5 órakor kezdődő megemlékező ünnepség keretében leleplezik Valovics László festőművész Salkaházi Boldog Sáráról készített portréját. A megemlékezésre és az azt 6 órakor követő szentmisére a szociális testvérek szeretettel várják Boldog Sára testvér tisztelőit és mindazokat, akik az ő közbenjárását szeretnék kérni a ma üldözött ártatlanokért, keresztényekért. (SZTT)

 

 

Imaóra Roger testvér emlékére

A taizéi közösség felhívásához csatlakozva, május 12-én kedden este 6 órakor imaórát tartanak az ökumenikus közösség alapítója, Roger testvér születésének 100. évfordulója alkalmából a marosvásárhelyi Szent Család Templomban (Földműves/ Agricultorilor utca 26.).

 

Előadás a Katolikus Akadémián

A Katolikus Akadémia keretén belül május 14-én Forrai Tamás jezsuita Ima és személyes hívás az ignáci hagyományban címmel tart előadást. Az előadás du. 7 órakor kezdődik, helyszín: a kolozsvári Római Katolikus Teológia Kar díszterme (Iuliu Maniu/Szentegyház utca 5. szám, II. emelet).

 

Szerzetesek Napja Szilágysomlyón

 

Ferenc pápa buzdítását követve a Megszentelt Élet Évében a Nagyváradi Püspökség lehetőséget biztosít arra, hogy a hívek betekintést nyerjenek a szerzetesek életébe. Ezért május 10-én, vasárnap du. 3 órától imára és találkozásra hívja mindazokat, akik a mallersdorfi ferences nővérek múltját, jelenét és jövőbeli terveit szeretnék megismerni. A találkozó programja az ő egykori székhelyükön, Szilágysomlyón, a Kultúrotthonban (Andrei Mureşan utca 1.) kezdődik, ahol olyan személyekkel is találkozhatnak, akiknek az élete kötődik a nővérekhez: náluk nevelkedtek vagy náluk találtak oltalomra. A nap végén a jelenlévők a plébániatemplomban adnak hálát a hivatásért és a kitartás kegyelméért. (A nagyváradi püspökség titkársága)