Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A kézdi-orbai főesperességi hivatal és Olosz Gergely idén is megszervezik a már hagyományossá vált felsőháromszéki gyalogos zarándoklatot a csíksomlyói búcsúra, amelynek mottója ez alkalommal: „Oltalmad alá futunk”.

A zarándoklat programja:

Május 20-án, szerdán: reggel fél 6-kor szentmise Zágonban, majd a búcsúsok megáldása, utána indulás.

Május 21-én, csütörtökön: fél 9-kor reggeli, 9-kor szentmise a kantai templomban, majd indulás a Kászonok felé. A Kantába várják Gelence, Szent­katolna, Csernáton, Torja és Ozsdola zarándokait.

Szentléleken a Szent István-szobornál csatlakoznak Kézdi­szentlélek, Kézdiszentkereszt, Bélafalva, Kurtapatak, Esztelnek, Csomortán, Kézdialmás, Lemhény és Bereck község zarándokcsoportjai.

Május 22-én, pénteken: fél 9-kor reggeli, 9-kor szentmise, és utána indulás Csíkszentgyörgy felé a Nyerges-tetőn keresztül.

Május 23-án, szombaton: reggel csatlakozás a csík­szentgyörgyi zarándokokhoz és közös zarándoklat Csíksomlyóra.

A visszautazás a településekre buszokkal fog történni.

A zarándokoknak vinniük kell magukkal: megfelelő lábbelit és zoknit, valamint váltócipőt és váltóruhát, esőkabátot vagy esőernyőt, hálózsákot és izolírt vagy pokrócot, tisztálkodási felszerelést.

A reggeli, ebéd és vacsora biztosított, az útra
pedig mindenki saját belátása szerint vigyen szendvicset és vizet. A csomagok szállítását a szervezők biztosítják.

 

Jelentkezni a helyi plébánosnál lehet május 15-ig.  (Hölgyes Pál Zsolt)