Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Fának lenni erdőben, erdő szélén, vagy magányosan egy domb oldalán – gyümölcsöt adó vagy „csak” koronát, árnyékot adó faként élünk. Nemcsak a gyümölcsök, de a levelek is néha időnap előtt lehullnak, még zöld hajtásként…

Mindannyian ki vagyunk téve a természet törvényének, szélnek, viharnak, esőnek, fagynak. Nézem a fákat az út mentén… Sokan így értékelik az életüket: életet, gyermeket – gyümölcsöt adni. Van, akinek ez nem fontos, mint ahogy az a fa is tökéletes fa, amelyik „csak” árnyékot adott.

Amelyik gyümölcsöt terem, annak nyilván számolnia kell azzal, hogy „megtépázzák”, leszedik gyümölcseit. Annak a koronája is több „szenvedésnek” van kitéve.

Az a fa, amelyik nem termett gyümölcsöt, csendben, érintetlenül, problémamentesen, mindentől „függetlenül” létezett egész nyáron, és talán kicsit csalódottan néznek rá az emberek, de ez a fának mellékes. Rábízza magát minden évben egy „felső” erőre…