Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az Őrangyal program keretében Csíkszeredában április 25-én du. 4 órától az „őrangyalok” is megünnepelték a Föld napját. Az Őrangyal értelmükben és/vagy mozgásukban korlátozott és egészséges fiatalok programja. Ennek keretében havonta egy délután ezek az emberek megajándékozzák egymást idejükkel, adottságaikkal: kapcsolatot teremtenek, kommunikálnak, együtt vannak, és együtt dobban a szívük. Nem váltják meg a világot, de nyitottságukkal igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy az szebb és jobb legyen. Találkozóikkor talán nem történnek csodák, de mélyen megérintheti a lelket egy-egy gyermek önfeledt nevetése, megnyílik egy közös ajtó a résztvevőknek, s a sajátos nevelési igényűek is be tudnak lépni, megtapasztalják, hogy a lélek szárnyán, egymásért élve a korlátok megszűnnek.

Az őrangyalos Föld napján a résztvevők közösen takarították meg a Segítő Mária bentlakásának udvarát, s szemétszedéssel, a nagyobb kövek összegyűjtésesével, sövény- és virágültetéssel készítették elő a tavaszra. Az együttlét az Őrangyal-himnusz eléneklésével zárult. Az eseményt a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a Gyulafehérvári Caritas fogyatékkal élőknek szóló tanácsadó irodája és a Szent Gellért Alapítvány szervezte, partnerek, támogatók és önkéntesek segítettek.