Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Föld napja Máréfalván

Lesz-e bárka, mely megtelik majd minden égi és földi fénnyel? Visszatérnek-e madarak csőrükben oxigénnel? – Mezei András idézetével indította Sándor István, a Caritas Családsegítő Szolgálatának munkatársa a Föld napját április 23-án Máréfalván. A diákok árvácskával a kezükben érkeztek, az önkéntesek deszkát hoztak, míg az idősebb asszonyok a puliszkakeverőt vették pártfogásba.

Kora délután az idősklub szorgos tagjai túróspuliszkát készítettek, a diákok faládákat állítottak össze: a fiúk szegeztek és földet hordtak, míg a lányok festettek és ültettek. Nemsokára össze is állt az öt virágláda árvácskával díszítve, közben előkerültek az ásók, hogy a rózsákat is megfelelő helyre ültessék a helyi Nyírő József iskola kerítéséhez. Büszkén vonultak végig a falun a szép virágládákkal a fiatalok, megmutatva a népnek, hogy nem csak a pénzről szól a világ: egy kis összefogással széppé, élhetőbbé lehet varázsolni a környezetünket.

A 35 résztvevő együtt gyönyörködött a „felvirágoztatott iskolának”, majd hálát adtak Istennek, hogy biztosította a jó időt az ültetéshez. A munka befejeztével a kultúrotthonba érkezve elfogyasztották a közel háromméteres túrós­puliszka-tekercset, és megegyeztek, hogy nem elég 365-ből csak egy napot szánni Földünkre.