Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

A taizéi testvérek és néhány fiatal Bukarestbe zarándokol április 27. és május 2. között, hogy a különböző helyi ortodox egyházközségekben részt vegyenek a húsvéti liturgián és találkozzanak az ott élő keresztényekkel. A taizéi zarándoklatra 150 (18 és 35 év közötti) fiatal felnőttet várnak, akik már jártak Taizében vagy részt vettek Európai Találkozón. További részletek és jelentkezés (angolul) a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

 

Kántori állás Csíktaplocán

A csíktaplocai római katolikus plébánia a munkáját szolgálatnak és hivatásának tekintő kántort alkalmaz. Bérezés a jelenleg érvényben levő egyházmegyei és munkatörvénykönyvi rendelkezések szerint. Szolgálati lakás biztosítva. Érdeklődni és jelentkezni június 1-éig a plébániai hivatalban vagy a 0722-864332-es telefonszámon lehet.

 

 

Felvételi a gyulafehérvári kisszemináriumba

A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (Kisszeminárium) felvételit hirdet a 2016/2017-es tanévben induló IX. osztályának 28 helyére olyan fiúk számára, akik sikerrel elvégzik/elvégezték a VIII. osztályt, magaviseletük 10-es, és 2016. szeptember 15-ig nem töltik be a 18. életévüket. Előszeretettel várják azok jelentkezését, akik papi hivatást éreznek lelkükben, kántori oklevelet szeretnének szerezni, vagy – egyszerűen – katolikus iskolában szeretnének továbbtanulni. (A kántorképzés opcionális, jó hallással és énekhanggal, valamint zenei tehetséggel rendelkezők jelentkezhetnek erre – az iskola keretén belül – a IX. osztályos tanulmányok megkezdése után; a felkészítés a főegyházmegyei Liturgikus és Egyházzenei Bizottság irányításával történik – helyben, hétvégeken.) Szintén opcionálisan intenzív nyelvtanulási lehetőséget (angol, német) is biztosít az iskola azoknak, akik ezt szabadidejük rovására vállalják. A tanulóknak kényelmes bentlakás áll rendelkezésre (napi háromszori étkezéssel, a nagyobb ruhadarabok/ingek mosásával-vasalásával – mindössze évi 1600, azaz havonta kevesebb mint 200 lejért).

Az I. szesszióban felvételizni szándékozók 2016. május 10-ig jelentsék szándékukat plébánosuk vagy iskolai hitoktatójuk által a Kisszeminárium igazgatóságán.

A beiratkozás az anyanyelvi próbára és/vagy képességvizsgára amájus 23–24. közti időszakban esedékes. Ennek intézéséért vegyék fel személyesen az igazgatósággal a kapcsolatot. (Az anyanyelvi próba magyar nyelvismereti felmérésből áll, és csak azokra a jelentkezőkre vonatkozik, akik nem magyar tannyelvű iskolában végezték a VIII. osztályt.) Mind az anyanyelvi próba, mind a képességvizsga időpontjának kezdete: május 28. (szombat) 10 óra. A képességvizsga követelményei megjelentek az érsekség idei
II. körlevelében (megtalálható a plébániákon), de az érdeklődőknek szívesen elküldjük, ha e-mailben kérik.

Bővebb információ az iskoláról a www.gmgkliceum.ro honlapon található. Elérhetőségek: e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Tel./Fax: 0258-819869. Cím:Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly”, str. Păcii nr. 4., 510009. Alba Iulia.

 

Gyalogos zarándoklat Gyulafehérvárról Csíksomlyóra

A zarándoklat az ezeréves püspöki székhelyről, a székesegyházból május 7-én indul, a reggel 7 órás szentmise után. A mintegy 240 km távolságot egy hét alatt, a következő helységeken áthaladva teszik meg: Gyulafehérvár, Tür, Kiskapus, Medgyes, Erzsébetváros, Segesvár, Újszékely, Nyikómalomfalva, Szentegyháza és Csíkszereda. Plébániákon, zarándokszállásokon, magánházban és kollégiumban szállnak meg. Pénteken érkeznek Csíkszeredába, ahol részt vesznek az esti nyitó szentmisén a kegytemplomban. Szombaton keresztutat végeznek a Somlyó-hegyen, majd részt vesznek az ünnepi búcsús szentmisén.

 

Bővebb információk a 0740-831484-es telefonszámon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy a zarándoklat facebook-oldalán. Jelentkezési határidő: április 29.