Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Március végén 68. hete, hogy virágzó életfává nőtte ki magát a hét erdélyi család által kezdeményezett családok a családokért imalánc, amelyben eddig 163 bejelentkezett család és pap vesz részt a Kárpát-medence falvaiból és városaiból. Így határokon átívelő imaszolgálatban és Isten iránti szeretetben lélekben összefonódnak a magyar családok. A családos imalánc közbenjárói Boldog Batthyány Strattmann László és Boldog Scheffler János püspök. A részt vevő családok azt vállalják, hogy kötetlen időpontban, napi egy tized rózsafüzért imádkoznak/imádkozik a család legalább egyik tagja. Hat napig más-más családokért imádkoznak, a hetedik napon pedig a többi család imádkozik a részt vevő családért. Ha egy nap elmarad az ima, másnap lehet pótolni. Minden napra megvan a közös ima, fohász és az imaszándék. A családos imalánc érdekessége, hogy lehetőség van a családtagok rövid bemutatkozására is, és az imalánccal kapcsolatos élménybeszámolóra. Ezenkívül minden hónapban egyszer lehetőség van személyes imakérésre, melyre a felkérés SMS-ben érkezik. (Én kétszer tapasztaltam meg életfontosságú kérdésben a Szűzanya közbenjárását, segítségét, amikor szeretteimért kértem imát, mert hurrikán fenyegette a települést, ahol laknak.) Csodálatos ereje van a közösségi imának, ezt mindenki megtapasztalhatta a saját életében!


A családos imacsoportnak Szénégető István-Barnabás, a Gyulafehérvári Főegyházmegye Csa­­ládpasztorációs Irodájának lelkivezetője a következő áldást küldte: Kérünk, Istenünk, jöjj és áldd meg ezt az imaláncot, áldd meg családjainkat, a szülőket és gyermekeket! Áradjon ránk a Szentlélek ajándékaként a hit, a remény és a szeretet! Kegyelme adja, hogy minden nap megtérjünk, őt egyre jobban szeressük, és egyházát mindenben szolgáljuk! Távoztasson körünkből minden rosszat: bűnt, bajt és betegséget Jézus nevében! Adjon kitartást, hűséget a nehézségben! Testünknek adjon jó egészséget, lelkünknek sok tiszta örömet, családjainknak és nemzetünknek boldogulást itt a földön és örök boldog életet a mennyben! Ámen.

Az imacsoport vezetője így fogalmaz: Mindaz, ami velünk történik, az Úr ígérete szerint csak a javunkra válik, nem az evilági, hanem az örök élet felé tartásunk útján. Adjunk hálát azért, hogy mindannyian megmaradtunk a hitben, nem vesztettük el a reményt, és megtapasztaltuk már itt a földön a krisztusi szeretetet. Áldjon meg az Úr, és őrizzen meg minket az örök életre, a Magyarok Nagyasszonya, a Csíksomlyói Szűzanya legyen pártfogónk megpróbáltatásaink idején. Márton Áron püspök legyen példaképünk a kitartásban és helytállásban. Áldást kérünk mindazokra, akik tanúságtételük által más embereket az ima vagy a napi ima útjára vezetnek, mert azt mondja az Úr, hogy boldogok, akik megvallanak engem az emberek előtt, mert én is megvallom őket a mi mennyei Atyánk előtt.

Lehetőség van újabb családok bekapcsolódására az imaláncba az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.