Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A fotók a 2014-es passión készültek. Iochom Zsolt felvételeCsíksomlyón a hagyományt folytatva, virágvasárnap a kegytemplomban délelőtt fél 11-kor kezdődő szentmise előtt a Csíksomlyói Passió Csoport bemutatja Jézus dicsőséges bevonulását Jeruzsálembe. A passiójátékosok – akikhez a kedves hívek is csatlakozhatnak – 10 órakor gyülekeznek a Szék útján található Csíksomlyó helységnévtáblánál és 10 óra 10 perckor indulnak a kegytemplomhoz.

A templom előtti téren fél 11-kor kezdődik a barkaszentelés szertartása, ezt  követi a szentmise, amelyen a Csíksomlyói Kegytemplom Kórusa énekli a passiót. A kegytemplomban a reggel 8 és este 7 órától bemutatott szentmiséken is lesz barkaszentelés.

Borsodi L. László, ferences sajtóreferens

 

 

Marosvásárhelyen, a Keresztelő Szent János plébániatemplom udvarán mutatják be virágvasárnap a Jézus szenvedéstörténetét megjelenítő misztériumjátékot. A korhű jelmezek, fiatalok által eljátszott élő keresztút segít az ünnepre való ráhangolódásban, készülődésben. (—)