Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A János Zsigmond Unitárius Kollégium adott otthont a március 21-én megrendezett ökumenikus vallásverseny megyei szakaszának, amelyet az erdélyi magyar anyanyelvű felekezetek és az Oktatásügyi Minisztérium közösen szervez meg minden évben. A versenyen közel nyolcvan diák vett részt Kolozs megye egész területéről, képviselve saját felekezetét. A tantárgyverseny tematikáját, akárcsak az előző években is, a közös kincsként őrzött Szentírás és annak ismerete képezte. A minisztérium tavalyi rendelete értelmében a megmérettetésben nem csak a szakirányult oktatási intézmények tanulói vehettek részt, hanem a világi, illetve a VII–VIII. osztályos diákok is.

A verseny közös ökumenikus áhítattal kezdődött, amelynek keretében Solymosi Zsolt, az Unitárius Kollégium aligazgatója köszöntötte a diákokat és az őket kísérő pedagógusokat. Majd a tanulók számára három óra állt rendelkezésre, hogy bizonyságot tegyenek a Szentírás ismeretéről.

A versenyt megtisztelte jelenlétével Marian Sidon, Kolozs megye vallásoktatásért felelős tanfelügyelője is, aki a Vasárnap kérdésére kifejtette, örül a kezdeményezésnek és a diákok lelkesedésének, valamint érdeklődésének. Ugyanakkor elmondta, hogy a legújabb tanügyi törvénymódosítások sem befolyásolják a hasonló versenyek jövőjét, hiszen Kolozs megyében is a szülők nagy része igényt tart a vallási nevelésre. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben Kolozsvár is otthont adhatna az országos szakasz számára is.

A verseny országos szakaszán Kolozs megyét a következő tanulók fogják képviselni: Burkhardt Zsófia (VII. osztály), Czire Ráchel Orsolya (VIII. osztály), Turos Ferenc Ákos (IX. osztály), valamint Szalma Györfi Anna, Bazsó Dombi Enikő és Bagaméri Bernadett. A következő szakaszt Marosvásárhelyen rendezik április 7–9. között, az Iskola másként program keretében.