Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Jövök a kereszthez címmel tartottak nagyböjti lelkinapot március 14-én a Brassó-bolonyai plébánia mellett működő Szent Imre Közösségi házban a BOLdoGICS szervezésében. A lelkinapon a plébánián gitározni tanuló gyerekek, a cserkészek, valamint az idén elsőáldozásukra készülő gyerekek vettek részt. A lelkinap célja az volt, hogy a résztvevők felkészülhessenek a nagyböjtre és ugyanakkor a húsvét ünnepére.

A program közös játékkal indult, majd Şcheianu Ciprian segédlelkész beszélt a gyerekeknek a nagyböjti időszakról. Elhangzott, hogy a nagyböjti időszak nem csak a húsevéstől való tartózkodást jelenti, hanem ilyenkor több jócselekedetet tehetünk, több odafigyelést szentelhetünk környezetünknek, többet imádkozhatunk, jobban megvizsgálhatjuk és átértékelhetjük saját életünket is. Ezt követően a segédlelkész a nagyhétről és a keresztútról beszélt a gyerekeknek, továbbá a szent három nap kiemelkedő eseményeiről is, melynek része az utolsó vacsora, a lábmosás fontossága, a Golgota felé vezető út, valamint a keresztre feszítés pillanata. Ezt követően keresztutat végeztek a templomban, ahol a gyerekek olvasták fel az egyes állomásokhoz szánt gondolatokat.

A lelkinapot közös játék és kiscsoportos foglalkozás zárta. Itt a résztvevők elmondhatták, mi ragadta meg őket és hogyan élik meg a nagyböjt hátralevő részét.