Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Hírek, hirdetések

Lelkigyakorlat, lektor, illetve akolitusavatás

Március 15–21. között a Gyulafehérvári Hittudományi Főiskola hallgatói nagyböjti lelkigyakorlatot tartottak Hárs­falvi Ottó általános helynök, a szatmárnémeti székesegyház plébánosának vezetésével. Március 22-én, vasárnap a gyulafehérvári székesegyházban Jakubinyi György érsek a harmadéves kispapokat lektorokká, a negyedéveseket akolitusokká avatta. (mariaradio.ro)

 

Menet az életért Nagyváradon

A születések számának csökkenésére, a demográfiai krízis fokozódására hívták fel a figyelmet Nagyvárad keresztény felekezetei és az életvédő szervezetek képviselői március 21-én, szombaton a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti téren. A Minden élet ajándék! mottót viselő program lezárásaként a résztvevők a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikára vonultak, bátorítva a leendő kismamákat a gyermek vállalására.

 

Nagyböjti koncert a székesegyházban

 

J. S. Bach, G. F. Händel, A. Lotti és mások műveit szólaltatják meg nagyváradi művészek március 22-én, vasárnapa római katolikus székesegyházban du. 7 órakor kezdődő nagyböjti koncerten. (A nagyváradi püspökség titkársága)