Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Vetélkedő 

Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a csíkszent­domokosi Márton Áron Múzeum, a Lakiteleki Népfőiskola, a Székelyföld Alapítvány és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, középiskolásokból álló háromtagú csapatok számára.

A vetélkedő feladatait március 22-től havonta (három részletben) jelentetjük meg a www.martonaronmuzeum.ro honlapon. A válaszokat a feladatok megjelentetését követő 30 napon belül kell beküldeni postán a Márton Áron Múzeum, 537275, Csíkszentdomokos (Sandominic), Alszeg 1762, Románia vagy e-mailen (szkennelve, pdf formátumban) Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A három írásbeli forduló alapján a legjobb eredményt elérő csapatokat meghívjuk idén szeptemberben a középdöntőre és döntőre, a Lakiteleki Népfőiskolára (http://www.lakitelek.hu/nepfoiskola/).

A verseny döntőjébe jutó fiatalok értékes díjakat kapnak. A győztesek jutalmul részt vehetnek egy Márton Áron életútjának helyszíneit végigkövető erdélyi zarándoklaton. Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet, nevezési díj nincs.

A szervezők szeretettel várják egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A borítékra kérjük, írjátok rá a játék címét! További felvilágosítás kérhető a +40-741-484716-os telefonszámon, elektronikus levélcímünkön vagy a Márton Áron Múzeum facebook oldalán.

A vetélkedő része annak a programsorozatnak, amely Márton Áron püspök életpéldájának, tanításának jobb megismertetését tűzte célul a Kárpát-medencében. A programsorozat védnöke Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

 

Információk a program további részét képező alkotói pályázatról és konferenciáról, valamint a bibliográfia a www.martonaronmuzeum.ro honlapunkon tekinthetőek meg.