Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A fenti címmel tartottak regionális lelki hétvégét feleségek és édesanyák számára a székelyudvarhelyi Szent Pió lelkigyakorlatos házban február 5–7. között. A negyven résztvevő az önmagával, párjával, gyermekeivel való kapcsolatában és a tárgyakhoz való viszonyában jelentkező határokat járta körül. A programot Ilyés Erika segítőnővér vezette, a szervezést Baritz Katalin vállalta. Az interaktív és kreatív témafeldolgozás erősítette a jelenlévők aktív és mélyreható együttlétét. Két résztvevő így nyilatkozott a programról:

E hétvége sokat jelentett számomra: a tapasztalatok, élmények, ötletek megosztása, új ismeretek elsajátítása, megoldások keresése a mindennapokban felmerülő problémákra. Erika nővér a három nap alatt sok kérdésre választ adott, tanító jellegű példákat hozott. Külön élveztem a játékos felfedeztető módszert. Jó alkalom volt számomra, hogy jobban megismerjem önmagamat, visszatekintsek motivációmra, ami a hétvégén való részvételre sarkallt, miszerint megtapasztalhatom, felfedezhetem korlátaimat/korlátainkat, határaimat/határainkat a magam és családom életében. Csodálatos volt számomra, hogy már az első félóra kis közösséggé kovácsolt össze bennünket, igazi testvéri hangulat volt. Jó volt bajainkról, problémáinkról teljesen őszintén, nyitottan beszélni. Az építő beszélgetések segítettek lelkileg megerősödni, hogy visszatérve a hétköznapokba maximálisan tudjuk teljesíteni feleségi, anyai szerepünket.
A jó Isten segítségével jövőre is ott leszek. (Károly Lenke)

Erika nővér képzésein feltöltődhetünk, és segít megoldást találni a mindennapos, családi és gyerekneveléssel kapcsolatos problémáinkban. A téma nagyon aktuális kihívásokkal teli napjainkban. Jó volt látni, tapasztalni, hogy sokan érdeklődnek ez iránt. A pénteki játékos bemelegítés segített feloldódni, így átlépve saját határainkat, szombaton már felszabadultan kezdtük a programot. A téma kifejtése és megbeszélése mellett a játékos rajzolás által is szembesülhettünk önmagunkkal és határainkkal.

 

Mindannyiunkra nagy és mély hatással volt a halmozottan hátrányos és kezelhetetlen kislányról szóló film (A kismadár), ami a beleérző képesség és a türelem diadala egy kezelhetetlen állapot fölött. A László Attila plébános által celebrált szentmisén és szentségimádáson szívünk-lelkünk fürdött a kegyelemben.