Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az ökumenikus vallásverseny megyei szakaszát idén a Báthory István Elméleti Líceumban tartották február 27-én. A versenyt évente megrendezi az Oktatásügyi Minisztérium az erdélyi magyar felekezetek vallástanáraival közösen. A tantárgyversenyen, amelyet a kolozsvári Szent Mihály Plébánia támogatott, 82 diák képviselte saját felekezetét. A megnyitón Tímár Ágnes igazgató, Marian Sidon, Kolozs megye vallásoktatásért felelős tanfelügyelője, Gál Sándor, az Erdélyi Református Egyházkerület tanügyi tanácsosa, Solymosi Zsolt, a János Zsigmond Unitárius Kollégium tanügyi tanácsosa és Kiss Endre, a Báthory István Elméleti Líceum iskolalelkésze köszöntötte a résztvevőket. Tímár Ágnes beszédében kiemelte, hogy a kereszténység alapjai felekezettől függetlenül ugyanazok: hit és szeretet. Marian Sidon azt emelte ki, hogy a kereszténység nagy család. A beszédeket közös imák követték, majd a diákok megkapták a tételeket, amelyeken három órát dolgozhattak. Elsősorban azt bizonyíthatták, mennyire ismerik a Szentírást, mivel a verseny tematikáját a Szentírás és annak ismerete képezte, s ehhez kapcsolódó, kreatív kérdésekre kellett felelniük, fogalmazást, esszét, naplóbejegyzést kellett írjanak egy megadott szentírási résszel kapcsolatosan. A versenynek egyszerűbb részében csak a helyes választ kellett bekarikázni, de a diákoknak egyértelműen a kreativitást is igénylő tétel volt a ked­vencük.

Az országos szakaszon Kolozs megyét a következő diákok képviselik majd: Gombár Anna (VII. osztály), Ilyés Anna Boróka (VIII. osztály), Nagy Damó Yvette (VII. osztály), Jakab Gyik Sarolta (VIII. osztály), Czire Ráhel-Orsolya (IX. osztály), Katona Hunor (IX. osztály), Vargha Csenge (IX. osztály), Nagy Eszter (X. osztály), Nagy Norbert (X. osztály), Turos Ferenc Ákos (X. osztály), Both Eszter Orsolya (XI. osztály), Demeter Ilonka Reményke (XI. osztály), Kopenetz Attila (XI. osztály), Bazsó-Dombi Enikő (XII. osztály) és Csomós Júlia (XII. osztály). Idén az ökumenikus tantárgyverseny országos szakaszát Kolozsvár rendezi április 21–24. között az Iskola másként program keretében a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban.