Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

A hagyományokhoz híven a Báthory István Elméleti Líceum adott helyet a gyulafehérvári érsekség szervezésében működő római katolikus hittanverseny kerületi szakaszának, ahol a Kolozs megyében tanuló diákok mérhették össze tudásukat február 28-án. A rendezvény rövid áhítattal kezdődött az iskola kápolnájában, ahol Kádár István és Kiss Endre intézett néhány buzdító szót a diákság felé. Mint kifejtették, nem csak a tudás számít, hanem a lelki felkészültség is. Az áhítat után a diákok nekiláttak kidolgozni az idei verseny feladatsorát. Ugyanakkor nem hiányozhatott a már hagyományossá vált közös gitározás és együttlét, ahol a diákok megbeszélhették felkészítő tanáraikkal, hogyan dolgozták ki az idei tételsort.

A Vasárnap kérdésére a hitoktatók és a diákok is egyetértettek abban, hogy a legújabb tanügyi változások közepette is meg lehet szervezni a versenyt jövőre is, hiszen van olyan diák, aki már évek óta rendszeres résztvevő, s ezek a diákok valóban nagy érdeklődést mutatnak a vallásórák irányába. Az idén negyven diák vett részt a versenyen, csak világi osztályokból, mivel lassan Kolozsváron megszűnnek a teológia szakirányú osztályok.

Az április 17–19. között Székelyudvarhelyen rendezendő egyházmegyei szakaszra továbbjutottak: Illyés Anna (Apáczai Csere János Elméleti Líceum, VII. osztály – Szép Mónika felkészítő tanár); Katona Hunor (Báthory István Elméleti Líceum, VIII. osztály – Hodor Erika felkészítő tanár); Illyés Zalán (Apáczai Csere János Elméleti Líceum, IX. osztály – Szép Mónika felkészítő tanár); Simon Brigitta (Apáczai Csere János Elméleti Líceum, X. osztály – Szép Mónika felkészítő tanár); Bódis Gergely (Apáczai Csere János Elméleti Líceum, XI. osztály – Szép Mónika felkészítő tanár); Airizer Andrea (Apáczai Csere János Elméleti Líceum, XII. osztály – Szép Mónika felkészítő tanár).

 

 

Kép és szöveg: Réti Tamás