Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Az értelmiséget hívta egybe a szatmárnémeti Székesegyház plébánia március 2-án, szombaton, a Scheffler János Lelkipásztori Központban megrendezett előadásra. A rendezvény egy sorozat első találkozása volt, amely a keresztény, katolikus identitás megerősítése céljából hathetente hoz a megyeszékhelyre neves előadókat és témákat.

Hársfalvi Ottó általános helynök, az egyházközösség plébánosa mutatta be az előadót, majd dr. Jitianu Liviu egyetemi docens, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának dogmatikatanára, dékánhelyettes megtartotta előadását.

Mi történik az egyházammal? Gondolatok a II. vatikáni zsinat 50. évfordulójára címmel adott kkeresztmetszetet arról, mi történik ma az egyházban, amelynek tagja, elkötelezettje, és amelyért aggódik. Érintette azokat a kérdéseket, amelyek a 20. század végi, 21. század eleji egyház fontos pontjai. Előadásában Jitianu Liviu a II. vatikáni zsinat körülményeit és eredményeit tárgyalta, a pápától kölcsönzött gondolattal úgy mutatva erre, mint útra, amely elkezdődött, és még nem fejeződött be.