Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Hála és öröm van a szívünkben. Ebben az esztendőben is Isten áldását éreztük tevékenységeinken, munkáinkon. Nemcsak hisszük, hanem bátran ki is jelentjük, hogy az emberi erőlködéseinket 2015-ben is megáldotta a jó Isten. Az 1993-ban megfogalmazott alapvető célokat máig hűségesen őrizzük. Minden munkánkkal, programunkkal arra törekszünk, hogy a fiatalokat, gyermekeket keresztény szellemben neveljük, és a fogyatékkal élőket, sérülteket, időseket segítsük, a társadalomba való beilleszkedésüket könnyítsük. A programjaink/ tevékenységeink/ táboraink ebben az esztendőben is népszerűek voltak. Nagy öröm számunkra, hogy van igény a munkánkra, és egyre nagyobb a Szent Gellért Alapítvány „tábora”.

Eredményes és rutinos év van mögöttünk. Ebben az évben is törekedtünk arra, hogy programjainkat és eszköztárunkat fejlesszük, tökéletesítsük, valamint a szervezésekben fegyelmezettek legyünk. Nagyon sok időt és energiát fordítottunk arra, hogy a munkaközösséget igazi csapattá, „családdá” formáljuk, és a programjainkat megújítsuk, értelmezzük, felfrissítsük. Úgy gondoljuk, hogy szükség van az időnkénti megállásra, visszatekintésre, megújulásra.

Ebben az évben a fogyatékkal élők programjait erősítettük, fejlesztettük. Nagy álmunk vált valóra azzal, hogy idén egy eszközökben felszerelt tornatermet készíthettünk el, és egy gyógytornász szakemberrel bővült a Szent Gellért csapata. A rehabilitációs, gyógytornás fejlesztések mellett a sérültek foglalkoztatása is szépen fejlődött, mennyiségileg és minőségileg egyaránt. Egyre több fogyatékkal élő jár be „dolgozni” az alapítványhoz, és egyre szebb gyertyákat és vászontáskákat vásárolhatnak az érdeklődők. A tavaly már elkezdődött a raktár és védett műhely építése, idén is folytak a munkálatok, és szépen haladunk a célunk felé.

Mint minden évben, idén is rengeteg segítséget kaptunk önkénteseinktől és támogatóinktól, akiknek nagyon hálásak vagyunk.