Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek.

(Lk 2,10)

Közlemény

A Vasárnap újság online változata 2017 januárjától a romkat.ro online portálon érhető el. Az archívum elérhető továbbra is ezen az oldalon.

Panoráma

Mi, a szentegyházai Szent Gellért Alapítvány munkatársai hálásak vagyunk az elmúlt esztendőért, és Isten áldását érezzünk munkánkon. A jó csapatnak és az önkénteseinknek köszönhetően egyre „gördülékenyebben” zajlanak programjaink. Azt érezzük, hogy van igény a munkánkra, idén is nagyon sok gyermekkel, fiatallal, időssel, sérülttel dolgoztunk együtt, és többször is volt „telt házunk”. Fejlődünk, tapasztalatokat gyűjtünk, és minden egyes programunkkal megerősödünk.

Építkezünk is: az alapítvány székhelyén építettünk egy nagy épületet, amely raktár, és védett műhely lesz a sérülteknek, ha elkészül.

Számos tevékenységünk, táborunk mellett ebben az évben a legemlékezetesebb programunk a Szent Gellért búcsú és nyílt nap volt, amelyre több mint háromszázan jöttek el. A szentmise után együtt bográcsoztunk, ünnepeltünk, együtt töltöttük a vidám napot a különböző célcsoportjainkkal: gyermekekkel, iskolásokkal, fiatalokkal, felnőttekkel, sérültekkel és családjukkal, idősekkel. A hangulatot és jókedvet kvízjáték fokozta, amelyet önkénteseink készítettek elő, és amelyben a Szent Gellért Alapítvánnyal kapcsolatos kérdések voltak. (A Legyen ön is milliomos kvízjáték mintájára írták a Legyen Ön is Szent Gellértes játékot, amelyben vegyes – gyermekekből, fiatalokból, sérültekből, önkéntesekből, fiatalokból és támogatókból – álló csapatok válaszoltak az alapítvánnyal kapcsolatos kérdésekre.) Nagy álmunk vált valóra azzal, hogy idén lett egy mobilis színpadunk, ami által lehetővé vált az, hogy más településekre is (Csíkmenaság, Csíkszentkirály, Csíkkarcfalva, Csíkszentdomokos) elvigyük és bemutassuk a Szent Imre Társulat által előadott Szabadtéri Passió misztériumjátékot.

Célcsoportok szerint, az elmúlt esztendőben a következő programokat szerveztük: kisgyermekeknek a Kismamaklubot és a Caritas korai nevelés foglalkoztatását; iskoláskorúaknak a Kézműves Kuckót, karácsonyi és húsvéti rajzpályázatot, Tükör-Kép önismereti tábort, angol nyelv- és Biblia-tábort, erdei óvodát, iskolát, gyermeknapra játszó programot, Iskola másként foglalkozást Tudj többet, légy jobb! címmel, adventigyertya-kiállítást; fiataloknak: mozgássérült és egészséges fiatalok találkozóját, a Szent Imre Társulat misztériumjátékának előadását, ka­maszok hétvégéjét Rólam beszélsz?! címmel, Márton Áron imatúrát; sérülteknek és családjainak egyéni fejlesztést fogyatékkal élő gyermekeknek, sérült felnőtteknek foglalkoztatást, KiSérŐ önsegítő csoportot, valamint tábort kiskorú sérült gyermekeknek és szüleiknek, Őrangyal programot és tábort értelmükben és/vagy mozgásukban korlátozottaknak, valamint egészséges fiataloknak közösen, Sérülten is meg tudom csinálni képzést az önállóbb életért, sportnapot sérülteknek, valamint sérültek szállítása; időseknek/betegeknek csomagosztást, idősek napját, egészségügyi eszközök kölcsönzését. Ezek mellett voltak nyitott programjainkis: önkéntes találkozó, Szent Rita imacsoport, a már említett Szent Gellért búcsú és nyílt nap, valamint a karácsonyi kavalkád.

Áldottnak, sikeresnek érezzük a 2014-es esztendőt.